Janneke Sparreboom

Wie ben ik?

Naam:
Janneke Sparreboom-van der Spoel

Ik woon in Lelystad vanaf: 
2008

(Maatschappelijke) achtergrond: 
Ik ben wethouder in Lelystad. Het is fantastisch om bestuurlijk bij te mogen dragen aan een positieve ontwikkeling van onze jonge stad. Voordat ik wethouder was heb ik gewerkt in het onderwijs, met en voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij een thuiszorgorganisatie.

Mijn politieke loopbaan begon als gemeenteraadslid in de gemeente Noordoostpolder. Na onze verhuizing naar Lelystad werd ik in 2010 gemeenteraadslid in mijn nieuwe woonplaats.

Ik ben getrouwd met Marius, moeder van drie volwassen kinderen en oma van een kleindochter.

Ik wil mij vooral richten op/inzetten voor: 

  • Meer werk en ruim baan voor ondernemers. Het is belangrijk om de economie van Lelystad de komende jaren verder te laten groeien. Ik wil mij inzetten voor een goed vestigingsklimaat voor ondernemers. De verdere ontwikkeling van Lelystad Airport en de Lelystadse kust (overslaghaven Flevokust, toerisme, recreatie en ontwikkeling van onze haven) ondersteun ik krachtig.
  • Goede zorg voor iedereen. Thuis moet goede ondersteuning en zorg worden geboden wanneer dat nodig is. Senioren moeten zo lang ze willen in hun eigen huis kunnen blijven wonen, maar ook een passende woning kunnen vinden op het moment dat ze willen verhuizen
  • Meer koopwoningen en vrije sector huurwoningen.
  • Gezonde gemeentelijke financiĆ«n, met zo laag mogelijke lokale lasten voor onze inwoners.