Tony Merkelbach

Wie ben ik?

Naam: 
Tony Merkelbach

Ik woon in Lelystad vanaf: 
1980

(Maatschappelijke) achtergrond: 
Ik ben Antonius (Tony) Merkelbach, geboren op 15 januari 1952 in Jakarta, Indonesië. Ik ben getrouwd en woon ruim 31 jaar in Lelystad. In het dagelijks leven werk ik als interim manager/consultant, op dit moment in onze gemeente als directeur/bestuurder van City Marketing Lelystad.

Eerder heb ik in Lelystad gewerkt als hoofd huishouding/hoofd inkoop van het eerste gemeentelijke verzorgingshuis De Ankerplaats, als directeur Stichting Welzijn Ouderen Lelystad (SWOL) en als directeur van het toenmalige Mercure Hotel Lelystad (huidige Apollo Hotel).

Binnen Lelystad heb ik daarnaast diverse bestuursfuncties vervuld. Zo was ik lid van het dagelijks bestuur van de SWOL, bestuurslid van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland, bestuurslid van diverse stichtingen en voorzitter van de evenementencoördinatie in Lelystad.

Ik wil mij vooral richten op/inzetten voor: 
Ik vind het erg belangrijk dat de stad zich nog verder ontwikkelt als hoofdstad van de Provincie Flevoland. Lelystad als visitekaart van de Provincie met al zijn bijzonderheden: wonen aan het water, met natuur in je achtertuin en een gezellig Stadshart. Daarom wil ik mij ook in de komende periode blijven inzetten voor stadsontwikkeling en het beheer van de bestaande wijken.