Bart Schopman

Wie ben ik?

Naam:
Bart Schopman

Ik woon in Lelystad vanaf: 
2001

Maatschappelijke achtergrond: 
Ik ben op mijn 11e verhuisd naar Lelystad Haven en woon hier inmiddels alweer 17 jaar. Lelystad heeft mij mede gevormd tot wie ik nu ben. Ik heb gewerkt bij verschillende Lelystadse ondernemers en bij onze internationale trots Giant. Vandaag de dag ben ik werkzaam als algemeen manager bij een rubberproductie onderneming. Daarnaast ben ik actief in de sport retail en fashion. Sinds juni 2018 ben ik gemeenteraadslid namens de VVD.

Sport is mijn passie, en dan met name hockey. Ik ben altijd actief geweest als trainer/coach van verschillende (top) hockeyclubs in Lelystad, Zeewolde en Laren. Bovendien heb ik zelf ook altijd gehockeyd. Ik ben lid geweest van de Mixed Hockeyclub in Lelystad en speel tegenwoordig voor De Mezen (Harderwijk).

Mijn persoonlijke motto is ‘Afspraak is afspraak, en laten we niet alleen praten, maar ook doen!’.

Ik wil mij vooral richten op/inzetten voor: 
Een gezond en leefbaar Lelystad met speciale aandacht voor jongeren die naar school gaan, studeren of aan het begin staan van hun zelfstandige leven. De belangrijkste speerpunten uit het VVD verkiezingsprogramma 2018-2022 zijn voor mij “Goede zorg voor iedereen” en “Lokale lasten zo laag mogelijk houden”.