Hilchard Waalkens

Wie ben ik?

Naam:
Hilchard Waalkens

Ik woon in Lelystad vanaf: 
1971.

(Maatschappelijke) achtergrond: 
Ik ben agrarisch ondernemer in Lelystad. Mijn ouders zijn vanuit Groningen een akkerbouwbedrijf gestart in Lelystad in 1971. Ik was toen 3 jaar oud. Toen was het echt pionieren in de polder. Na de hogere landbouwschool ben ik in 1989 gaan werken op het akkerbouwbedrijf, dat ik in 1996 heb overgenomen.

In de loop der jaren zijn we gegroeid als bedrijf. We telen aardappels uien, suikerbieten en graan. Daarnaast doen we aan agrarisch natuurbeheer. Binnenkort is het bedrijf energieneutraal, als onze daken vol met zonnepanelen komen te liggen. Naast mijn werk ben ik actief als belangenbehartiger binnen de landbouworganisatie en voor landbouwcoöperaties.

Ik wil mij vooral richten op/inzetten voor: 
Een goed draaiende lokale economie, want dat is de basis voor een leefbaar, veilig en gezellig Lelystad. De gemeente Lelystad heeft altijd een positief beleid voor ondernemers gevoerd (zie de ontwikkelingen bij het vliegveld en de Flevokust). Ook als ondernemers ideeën hebben in het buitengebied denkt de gemeente positief mee en dit beleid zou ik graag willen voortzetten. De lokale economie is de basis voor een leefbaar, veilig en een betrokken stad. Een stad waar mensen graag willen werken en wonen omdat het ontwikkeling en enthousiasme uitstraalt. Dit juich ik toe!