Coalitieakkoord gemeente Lelystad

Na een intensieve periode van gedegen overleg hebben de onderhandelaars van de VVD, de Inwonerspartij, de PvdA, de SP en de ChristenUnie gezamelijk een akkoord bereikt.

De beoogde coalitiefracties van VVD, InwonersPartij, PvdA, SP en ChristenUnie in Lelystad hebben op woensdagavond 23 april via hun onderhandelaars aan formateur Wouter Kolff laten weten in te stemmen met het bereikte coalitieakkoord 2014-2018. Tussen 4 en 24 april is in goede sfeer met de vijf partijen aan het akkoord gewerkt. Het akkoord is als bijlage bij dit bericht gevoegd.

Met dit akkoord hoopt de coalitie een nieuwe bestuurscultuur in te luiden waarbij de komende periode de gemeenteraad als geheel meer in positie komt. Er ligt dan ook een akkoord op hoofdlijnen dat op dinsdag 13 mei aan de gemeenteraad ter vaststelling zal worden voorgelegd. Dezelfde avond zal de installatie plaatsvinden van de beoogd wethouders.

De beoogde wethouders zijn Janneke Sparreboom (VVD), Ed Rentenaar (InwonersPartij), Jop Fackeldey (PvdA), John van den Heuvel (SP) en Elly van Wageningen (ChristenUnie).