VVD Lelystad vraagt Wouter Kolff als informateur

De VVD, de grootste fractie in de nieuwe gemeenteraad in Lelystad, heeft het voortouw genomen bij de coalitievorming. Burgemeester Wouter Kolff van Veenendaal is gevraagd als informateur.

Stabiel college met werkbare meerderheid
De informateur gaat, uitgaande van de programmatische opvattingen en de te leveren bestuurskracht, onderzoeken welke coalitiemogelijkheden er zijn. De intentie is hierbij een stabiel college te vormen met een werkbare meerderheid in de gemeenteraad.

Kolff is 37 jaar en sinds anderhalf jaar burgemeester van Veenendaal. Voordat hij burgemeester werd was hij wethouder Financiƫn, Sociale Zaken, Economische Zaken en P&O in de gemeente Nieuwegein. Voordien was hij ondernemer en kandidaat-notaris.

Onderhandelingsdelegatie
Als voorzitter van de VVD in de stad Utrecht maakte Wouter Kolff in 2009 onderdeel uit van de onderhandelingsdelegatie bij de vorming van een nieuwe coalitie. Eind 2010 was hij formateur in de fusiegemeente Stichtse Vecht (Maarssen, Breukelen, Loenen).

Met alle fracties in gesprek
De informateur gaat de komende tijd met alle fracties in Lelystad in gesprek en komt daarna met een advies over een nieuw te vormen coalitie 2014-2018. De intentie is om de bevindingen van de informateur te bespreken in een extra raadsvergadering op donderdag 3 april.