Lokaal Netwerk VVD Zuiderzee opgericht

Op vrijdag 28 oktober 2016 is het Lokaal Netwerk VVD Zuiderzee opgericht. Het Lokaal Netwerk VVD Zuiderzee is ontstaan uit een samenvoeging van de vier lokale afdelingen Lelystad, Noordoostpolder/Urk, Dronten en Zeewolde. De vier genoemde lokale afdelingen werden diezelfde avond formeel opgeheven.

Door de bundeling van krachten is het Lokaal Netwerk VVD Zuiderzee in staat om effectiever te werken aan ledenwerving, fondsenwerving, opleiding en talentmanagement, communicatie en verkiezingscampagnes. De oprichting van het Lokaal Netwerk past in de structuurwijziging die de VVD landelijk heeft doorgevoerd, met als doel een verzamelplaats te worden voor liberaal denkenden in Nederland.

Bestuur Lokaal Netwerk VVD Zuiderzee
Het Dagelijks Bestuur en het Algemeen Bestuur van het Lokaal Netwerk VVD Zuiderzee zijn samengesteld uit leden vanuit alle vier voormalige lokale afdelingen. Tijdens de oprichtingsvergadering zijn de volgende personen benoemd in het AB en DB:

Dagelijks Bestuur (DB)
Voorzitter: Reinier Joustra (Zeewolde)
Vice-voorzitter: Jan Hofland (Noordoostpolder)
Secretaris: Gerwin Wezelman (Noordoostpolder - Urk)
Tweede secretaris: Paul Zuurendonk (Dronten)
Penningmeester: Martijn Koppert (Lelystad)

Algemeen Bestuur (AB)
Opleiding & Talentmanagement: Leonie Penning (Dronten)
Communicatie & Campagne: Beeuwien van Limpt (Zeewolde) en Derk Schilstra (Noordoostpolder)
Leden- en Fondsenwerving: Eelco Schrijver (Lelystad)

Vertegenwoordiging op lokaal niveau
Op lokaal niveau worden coördinatiedriehoeken gevormd die bestaan uit de VVD-fractievoorzitter van de lokale gemeenteraad en de leden van het AB en DB die in de desbetreffende gemeente wonen. Hiermee wordt geborgd dat een goede aansluiting blijft bestaan tussen het netwerk en de gemeentelijke politiek.