VVD wil aanpassing programma Stadshart

Op 22 november 2016 behandelde de gemeenteraad de “Visie en strategisch handelingsperspectief Stadshart”. De VVD diende in de raadsvergadering een amendement in om het programma voor het Stadshart aan te passen aan de eisen van de huidige tijd.

Er is in een paar jaar veel veranderd. Er wordt in Nederland veel meer gekocht via internet. Daardoor staan steeds meer winkelruimten leeg. Dat is ook in Lelystad het geval. Daardoor is Lelystad in de afgelopen jaren anders tegen het stadshart gaan aankijken. Het stadscentrum moet prettiger en leuker worden om er te verblijven. Er moet wat te beleven zijn.

Daarom moeten er geen nieuwe winkelpanden en kantoren meer bij komen en moet het winkelgebied compacter worden. Leegstaande panden moeten een andere functie krijgen die beter past bij het tijdsbeeld, zoals meer cultuur, uitgaan en horeca. Ook worden er meer woningen in het stadshart gebouwd en krijgt het Stadshart een groener karakter.

Om die noodzakelijke veranderingen mogelijk te maken heeft de gemeenteraad, op basis van een amendement van de VVD, besloten het aangepaste programma voor het Stadshart vast te stellen. Na dit besluit kan het college verder met de uitwerking van de concrete plannen voor Parkwijk en het Theaterkwartier. Mogelijk volgen op niet al te lange termijn ook concrete plannen voor de TNT-locatie en de Zilverparkkade Oost.

De raad vindt het Stadshart erg belangrijk voor de stad. Daarom heeft de raad ook besloten, dat zij ieder kwartaal door het college op de hoogte wil worden gehouden van de Stadshartontwikkeling via een informatiebrief.