Meta Jacobs benoemd tot Lid van Verdienste van de VVD

Tijdens de nieuwjaarsborrel voor VVD-leden in Lelystad op maandag 9 januari 2017 is Meta Jacobs toegesproken door fractievoorzitter Edwin Hers en is aan haar, door Eelco Schrijver in zijn hoedanigheid van bestuurslid, de eervolle onderscheiding van “Lid van Verdienste” uitgereikt vanwege haar buitengewone inzet voor de lokale VVD gedurende vele jaren.

Raadslid
Meta Jacobs werd in de tachtiger jaren al politiek actief voor de VVD en kwam voor het eerst in de gemeenteraad in 1998. Met de fractie maakte zij zich gedurende 3 raadsperioden sterk voor een gedegen financiële huishouding van de gemeente en beperking van de gemeentelijke lasten voor de burger.

Wethouder
In 2010 werd Meta Jacobs wethouder en kreeg zij de voor de VVD ongebruikelijke portefeuille “zorg” onder haar hoede (WMO/AWBZ, Welzijn, Maatschappelijke dienstverlening, Vrijwilligersbeleid, Gezondheidszorg en Jeugd). In die periode moest de basis worden gelegd voor de overdracht van de zorg van de landelijke overheid naar de gemeenten. Deze zogenaamde transitie ging samen met grote bezuinigingen. Meta heeft daarin het beleid voor Lelystad vormgegeven.

Nu, enkele jaren later, is duidelijk dat de transitie van de WMO/AWBZ naar de gemeente, voor Lelystad vrijwel rimpelloos is verlopen. Dit in tegenstelling tot sommige andere gemeenten. Meta Jacobs heeft aan de basis van dit succes gestaan: een prestatie van formaat!

Nog steeds actief
Aansluitend aan haar wethouderschap, na de verkiezingen in maart 2014, is Meta Jacobs gestopt met de actieve politiek, maar zij benut haar kennis en ervaring nog steeds voor de VVD. Zo acteert zij als regionaal vertrouwenspersoon, die als intermediair optreedt bij geschillen en problemen binnen de partijgelederen. Op de achtergrond ondersteunt zij nog altijd de VVD, de fractie, het bestuur en de campagnes met raad en daad. Meta Jacobs heeft de lokale onderscheiding “Lid van Verdienste” meer dan verdiend!

Namens alle leden van de VVD in Lelystad:
“Meta, bedankt en gefeliciteerd met deze geweldige onderscheiding!”