Inditex start groot distributiecentrum bij Lelystad Airport

Het verkiezingsprogramma 2014-2018 van de VVD in Lelystad voorspelde dat de ontwikkeling van Lelystad Airport in de komende jaren meer werkgelegenheid zou opleveren in Lelystad. Deze voorspelling komt nu uit! Modeketen Inditex, bekend van merken als ZARA, Bershka en Massimo Dutti, gaat een groot distributiecentrum in Lelystad bouwen op het Lelystad Airport Businesspark (LAB), dat werk zal bieden aan ongeveer 400 mensen. De komende jaren kan dit aantal arbeidsplaatsen nog verdubbelen. De VVD is trots op deze ontwikkeling, die goed is voor Lelystad en haar inwoners.

In het voorwoord van het Verkiezingsprogramma 2014 – 2018 schreef wethouder Janneke Sparreboom: “In het fysieke domein zijn er kansen. Belangrijke ontwikkelingen – zoals aan de kust en rondom het vliegveld – kunnen in de nabije toekomst meer werkgelegenheid opleveren. Die kansen wil de VVD Lelystad benutten.”

Lelystad Airport gaat vanaf 2019 fungeren als ‘twinport’ voor Schiphol en zal vanaf dat moment passagiersvluchten gaan faciliteren voor Schiphol Group, om de groei van de luchtvaart in de komende jaren op te vangen. Bij Lelystad Airport wordt door de Ontwikkelmaatschappij Lelystad Airport (OMALA B.V.) het bedrijventerrein Lelystad Airport Businesspark (LAB) ontwikkeld.

De komst van Inditex naar Lelystad Airport Businesspark bevestigt dat Lelystad een uitstekende keuze heeft gemaakt door de ontwikkeling van Lelystad Airport te faciliteren. Inditex heeft een uniek concept ontwikkeld voor de productie van kleding, waarbij het gehele proces van ontwerp en fabricage tot distributie en verkoop van kleding in eigen hand wordt gehouden. De modeketen is zeer succesvol met acht merken: ZARA, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, ZARA Home en Uterqüe.

De komst van Inditex toont aan dat de luchthaven in ontwikkeling de lokale economie en werkgelegenheid nu al stimuleert. De verwachting is dat de komende jaren meer bedrijven zich rondom de luchthaven zullen vestigen. De VVD zal zich blijven inzetten voor deze ontwikkeling, vanuit de overtuiging dat Lelystad Airport als groeimotor van de Lelystadse economie van vitaal belang is voor de stad.