Tevredenheid over Wmo-voorzieningen in 2017 opnieuw gegroeid!

Sinds 2015 meet de gemeente jaarlijks de tevredenheid van cliënten over de Wmo-voorzieningen in Lelystad. Deze week zijn de cijfers over 2017 bekend gemaakt. Net als in 2016 is de tevredenheid van cliënten in 2017 gestegen. Zo steeg het gemiddelde tevredenheidscijfer over de sociale wijkteams in drie jaar tijd van 6,8 naar 8,0. Een fantastisch resultaat! Complimenten voor alle medewerkers en toenmalig VVD-wethouder Zorg en Welzijn Janneke Sparreboom-van der Spoel!

De gemeente biedt verschillende Wmo-voorzieningen aan inwoners die dat nodig hebben. Voor elk van die voorzieningen is de waardering de afgelopen jaren toegenomen. Cliënten waren in 2017 vooral zeer tevreden over de sociale wijkteams (gewaardeerd met een 8,0), de dagbesteding (gewaardeerd met een 8,1) en de ondersteuning thuis (gewaardeerd met een 7,9). Maar er is ook toenemende tevredenheid over de rolstoelvoorziening (van 6,8 in 2015 naar 7,6 in 2017) en de huishoudelijke hulp (van 6,5 in 2015 naar 7,4 in 2017).

De afgelopen jaren is de gemeente er in geslaagd kwalitatief goede Wmo voorzieningen te blijven leveren aan inwoners die dat nodig hebben. De gestegen waardering voor de Wmo-voorzieningen is een prachtig compliment van de cliënten aan de gemeente! Het is nu zaak om de tevredenheid in de komende jaren op hetzelfde niveau te houden.

Benieuwd naar het volledige tevredenheidsonderzoek? Lees dan het onderzoeksrapport onderaan deze pagina!