Algemene Beschouwingen PB2021: 40.000 nieuwe woningen in Lelystad!

De VVD Lelystad wil de komende jaren 40.000 nieuwe woningen realiseren in Lelystad! Bij de eerste termijn van de Algemene Beschouwingen voor de Programmabegroting 2021 en de Meerjarenraming 2022-2024 brachten wij vanavond een amendement in van deze strekking. Dit amendement werd mede ingediend door de SP, Mooi Lelystad, Forum voor de Ouderen en het CDA.

Hoewel de Gemeente Lelystad een sluitende begroting presenteert voor komend jaar, zijn er nog veel onzekerheden. De coronacrisis kan grote gevolgen hebben voor de economie en werkgelegenheid in onze stad en er zijn zorgen over de gezondheid van de gemeentelijke financiën op langere termijn. Als VVD Lelystad geloven wij dat juist nu het moment is om vanuit een krachtige visie de toekomst van onze stad vorm te geven. Lelystad moet zich uit de crisis investeren!

Wij willen groot denken! De komende jaren willen we 40.000 nieuwe woningen realiseren, duizenden nieuwe banen creëren door nieuwe vormen van industrie naar Lelystad te halen en blijven investeren in een goede infrastructuur voor onze inwoners en bedrijven. Alleen zo brengen we Lelystad op een kwalitatief goede manier naar een “next level”!

Met steun van mede-indieners SP, Mooi Lelystad, Forum voor de Ouderen en het CDA brachten wij zojuist een amendement van die strekking in bij de eerste termijn van de Algemene Beschouwingen voor de Programmabegroting 2021 en de Meerjarenraming 2022-2024.

De volledige bijdrage van onze fractievoorzitter Dennis Grimbergen aan de eerste termijn van Algemene Beschouwingen is onder aan deze pagina te vinden.