Fractie Lelystadse VVD roept op tot stop lockdown!

Fractie Lelystadse VVD roept op tot stop lockdown! De Lelystadse VVD heeft deze morgen een schrijven verstuurd aan het college van B&W en overige Raadsfracties waarin zij oproept tot stop van de lockdown.

De rek is er uit bij Lelystadse winkeliers, horeca, cultuur, sportscholen- en organisaties, kappers, schoonheidssalons en vele ondernemers. De Lelystadse VVD maakt zich ernstig zorgen over het tempo waarin Lelystad tot “spookstad” aan het verworden is, nu winkels dicht zijn, mensen niet meer kunnen sporten en uitgaan en inwoners en ondernemers steeds dieper in sociale- en economisch isolement en problemen raken. Dat geldt van jong tot oud. De eenzaamheid neemt toe! De huidige lockdown heeft veel ondernemers en burgers keihard geraakt en de gevolgen hiervan zijn niet te overzien als dit nog langer voortduurt. Mensen die iedere dag vechten voor hun bestaan, geen zekerheid op inkomen meer hebben en een toenemende schuldenlast voor velen. 

In de afgelopen periode hebben onze ondernemers zich aantoonbaar op positieve wijze ingezet om de veiligheid te garanderen, zij hebben zich aan de regels gehouden en laten zien dat zij op verantwoorde wijze met de maatregelen om kunnen gaan. 

Diverse gemeenten en provincies geven inmiddels duidelijke signalen af, middels brieven en oproepen, om winkels en horeca per 15 januari weer te openen. Wij, de Lelystadse VVD, steunen deze oproepen van harte en roepen ook ons College van B&W en de raadsfracties op om samen deze initiatieven te steunen en hierover per ommegaande met provincie en rijk in overleg te treden! Inmiddels heeft onze oproep formele steun van de PVV, de InwonersPartij, Mooi Lelystad, DENK,  Partij voor Logisch beleid en Gemeente Belangen Lelystad erbij.