Wonen, werken, recreëren

In Lelystad wil je wonen, werken en recreëren. Lelystad heeft zich geweldig ontwikkeld in de afgelopen jaren. We mogen zelfbewust uitstralen dat Lelystad een geweldige stad is om in te wonen, werken en recreëren. Het blijft belangrijk om de beeldvorming over Lelystad verder te versterken.

Onze belangrijkste standpunten op het gebied van "Wonen, werken, recreëren":

  1. De ontwikkeling van Lelystad Airport en de overslaghaven Flevokust zijn belangrijke banenmotors voor de lokale economie.
  2. Sporten is voor iedereen belangrijk. Door te sporten worden we fitter, sluiten we vriendschappen en nemen we actiever deel aan de samenleving.
  3. Sporten en bewegen voor de jeugd is belangrijk, wij ondersteunen initiatieven en zorgen dat sport en bewegen voor iedere jeugdige toegankelijk is.
  4. Sportverenigingen, scholen en buitenschoolse opvang werken nauw samen om de jeugd zoveel mogelijk te laten bewegen.
  5. We zorgen voor voldoende plekken om buiten te kunnen spelen en sporten.
  6. In Lelystad zijn er leuke evenementen en culturele voorzieningen voor alle leeftijden en in alle uitingsvormen.
  7. Ruimte is schaars, daarom blijven we kritisch kijken wat haalbaar en realistisch natuurbeleid is, met een juiste balans tussen wonen, ondernemen en recreatie.
  8. We versterken de unieke kwaliteiten en toeristische trekpleisters van Lelystad, zoals de kustzone, Bataviastad en nationaal park Nieuw Land en geven ruimte aan aantrekkelijke evenementen.
  9. We stimuleren winkelen in al onze eigen winkelgebieden, zowel fysiek als digitaal.

Voor meer informatie: zie ons Verkiezingsprogramma "Ook voor jou!", hoofdstuk 2.2 "Waar de stad bruist en bezoekers van buiten aantrekt" en hoofdstuk 2.3 "Met culturele voorzieningen voor alle leeftijden".